pátek 31. ledna 2014

#SignofLove aneb Věříme v lásku pro všechny♥


 Co kdyby žití Vašeho snu znamenalo život ve lži?

Jeden z hlavních sloganů kampaně LUSH, který bojuje proti lidské zabedněnosti a sobeckosti.


Zachvilku se v ruské Soči začnou konat s vélikánskou parádou Olympijské hry a jak je známo, Rusko je stát, kde je vše možné. Dokonce vám i nadiktují, koho můžete nebo naopak nesmíte mít rádi. Príma věc ve 21. století, že? Pan prezident Putin podepsal zákon, který zakazuje jakoukoli propagaci "jiných než tradičních vztahů mladistvým“. A není to jen o tom, že zakáže ty velké duhově pestré pochody gayů a lesbiček, je to o tom, že  ať jakýmkoli způsobem projevíte svou sexuální orientaci nebo že patříte do LGBTQ komunity (lesba, gay, bisexuál, transgender osoby a lidé, kterým jsou mantinely tradičních sexuálních a genderových identit úzké), tak porušíte zákony. Za to automaticky můžete dostat buď pokutu, příjemný pobyt ve vězení a dokonce vás můžou deportovat.


V dnešní době, si myslím, že by k základním lidským projevům slušnosti měl také patřit respekt vůči jinak sexuálně orientovaným lidem. Ve společnosti je tolik jiných projevů neúcty vůči tradicím a lidskému soužití, že výběr životního partnera nebo operace a hormonální léčba jsou těmi nejmenšími.

Nehledě na to, na každé dva tisíce lidí připadá jeden člověk, který se narodí s nejednoznačným pohlavím. Na Rusko odhadem připadá tedy 7 0965 lidí, kteří se narodili s oběmi genitáliemi (nebo dostatečně nerozlišenými) a vpodstatě se tito lidé dají označit jako intersexuálové = ani žena, ani muž. Nemohou za to, s čím se narodili a stát by je trestal za to že jsou "trans gender"... To, že se takoví lidé rodí a není to tak vzácným jevem, pozornosti médií a zákonodárců uniká (samozřejmě záměrně).

Nebuďte lhostejní vůči nespravedlnosti. Sami můžete projevit podporu tím, že se vyfotíte s růžovým, rtěnkou nakresleným, trojúhelníkem. Zde na stránkách LUSHe máte podrobnosti, kde a jak sdílet fotku s tagem #SignofLove.



 Zapojíte se?

2 komentáře:

  1. Zapojila jsem se :) I když si nejsem jistá, zda to k něčemu bude :( Bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale alespoň jsme něco udělali a nenaříkali doma na gauči u televize, jak je to hrozné a co se v Rusku děje, no ne? ;)

      Vymazat