pondělí 10. února 2014

Už aby tu bylo jaro... DIY flower crown/ DIY květovaná čelenka

Achjo, nevím jak vy ale já jsem příšerně bez energie a moje pleť se dává jen pomalilinku dohromady. Tahle období kdy není sníh, mrzne, fouká vítr a střídavě prosvítá sluníčko mě neuvěřitelně štvou. Nadto ani nikde není nic pěkného a zeleného. Spíš je kolem hodně hnědých hromádek po neukázněných pejskařích a bordel, který lidé "uklidili" pod sníh... škoda mluvit.

Abych si zlepšila náladu, tak jsem den začala se smoothie. Do takového ňamózního koktejlu si můžete namíchat vpodstatě co vám chutná :) To mé obsahuje acidofilní mléko (se spoustou střevo friendly bakterií), vločky, mražené brusinky a borůvky, kousek banánu a samozřejmě avokádo. Nesladím, ale přidat můžete trošku hnědého cukru nebo medu. Aby mi opravdu smoothie zlepšilo den, tak jsem si ho ozdobila sezamovými a lněnými semínky a plátečkem avokáda s růžovým brčkem♥ Když je to krásné, hned to chutná lépe!


Možná vás zajímá, co jsou ty krásné kytičky u smoothie, tak to je můj nový vlasový doplňek. Hodně dlouho jsem si chtěla udělat nějakou květovanou korunu/čelenku a konečně jsem se k tomu dostala a navíc sehnala ultra levné a krásné kvítky (celá ta větvička mě vyšla na desetikorunu).

Pokud byste se chtěli pustit do výroby květované čelenky, tak postupujte následovně:

1. Připravte si dostatek kvítků, čelenku a vázací nit/ drátek nebo tavící pistoli

2. Pokud jako já začínáte s větvičkou nebo pugetem s více květy, tak vyberte ty, které potřebujete a ostříhejte je.

3. Začněte květy dle libosti nebo dle velikosti připevňovat k čelence. V mém případě jsem je postupně navazovala nití. Princip byl vpodstatě stejný, jako když děláte věnec. Začala jsem zvrchu ke straně, dokončila jednu půlku a poté znovu začala navrchu a pokračovala ke straně.

4. Pevně ukončete strany čelenky a je hotovo! Krásný kousek do vlasů, že?


Mě osobně se tedy moc líbí, ty kvítky mi pripomínají sakuru. Jsou krásně růžové, uvnitř o něco více než na okrajích ale na fotce to není dost dobře vidět. Takový vlasový doplněk dokáže úplně změnit celý outfit ikdyž asi v ČR je to nezvyklý doplněk, tak se připravte na zkoumavé pohledy zapšklých konzerviček ;)

Každopádně mě tahle pěkně vyvedená čelenka udělala radost. Pokud byste mi chtěli udělat také radost vy a není pro vás problém dvakrát kliknout a dát "to se mi líbí" u soutěžní fotky mě s přítelem, tak budu moc ráda. Odkaz na fotku je ZDE.

Doufám, že se vám DIY líbilo. Jaký je váš názor na flower crown/ květovanou čelenku?
HOT  or  NOT?



2 komentáře:

  1. Čelenka vypadá nádherně a na nějaké focení v přírodě bude skvělá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě, mám už domluvené focení, takže nějaké fotky zde potom uveřejním ale chtěla bych si ji vzít na sebe někdy ven jen tak :)

      Vymazat