sobota 18. října 2014

Great Gatsby - stylový look v duchu Velkého Gatsbyho

Po dlouhé době vám přináším inspiraci na kostým a look z éry 20. až 30. let tedy look alá GATSBY girl.





Velice důležité pro tento look jsou vlasy, které udělají největší kus celkového dojmu z kostýmu. Já mám vlasy těsně nad zadek, tak to pro mě byla docela dost velká výzva. Věděla jsem, že chci vlasy rozhodně ''zkrátit,, a zvlnit. Trend finger waves mě neoslovil ale komu se líbí, tutoriál na ně nalezne snadno na YouTube.

 Začala jsem tak, že jsem celé vlasy důkladně pročesala a rozdělila horizontálně na dvě poloviny. Vrchní část jsem smotala do drdolu a pracovala se spodní částí.


 Tu jsem rozdělila na dvě poloviny a upletla z nich klasicky dva copánky. Copánky jsem poté připlácla k hlavě a připevnila spoustou pírek, tak aby pevně držely a mohly se na ně později připevnit zvlněné vlasy z vrchní poloviny.


Vrchní část vlasů jsem rozpustila, natužila a nakulmovala. Po nakulmování je lepší připnout vlny v bobíkách k hlavě a nechat je důkladně vychladnout. Lépe pak drží tvar.


Vlasy jsou hotové a tak jsem se vrhla na makeup. Nebyla jsem v líčení nijak zvlášť dobově přesná ale inspirovala jsem se takovou lehkou burleskou. Jen jsem si lehce zůžila obočí a vše doplnila rudou rťenkou. A co víc, nešlo mi o překrytí všech pih a nedokonalůstek. Prostě jsem měla při líčení lehkou ruku. Nakonec jen vlnky rozpustíte, připnete pírky, dodatek nějaké štrasové ozdobičky a je to!


Dalším důležitým aspektem tohoto looku jsou barvy šatů a doplňky. Pro mě byla hlavní barevná paleta přirozenějších barev. Pudrová, capuccino, šedá, holubí šedá, černá, bílá, smetanová. Netvrdím, že se nehodily jiné barvy ale tohle byla pro mě taková určující paleta při výběru šatů. Inspirovala jsem se poměrně dost garderobou Daisy z filmu Velký Gatsby.


Já šla po něčem v pudrové/krémové s kamínky a korálkovým vyšíváním. Když jsem takové šaty sehnala, tak jsem váhala nad doplňky. Nakonec to vyhrály perly, stříbro a štras. Abych nebyla tak světloučká, zvolila jsem černé boty se štrasem a černý háčkovaný top.

Nehty jsem zvolila krémové s červeným prsteníčkem polepeným stříbrnou folií.

Líbí se vám stylizace v duchu Velkého Gatsbyho? Za mě je to krásný kostým vhodný jak na retro párty tak i na halloween. Dejte vědět v komentářích, co si o tom myslíte! ♥

2 komentáře: