středa 1. dubna 2015

BNA challenge #9 - Aprílová manikúra


Apríl, dámy! Dneska si ukážeme, jak by asi manikůra vypadat neměla. Respektive Vám nastíním, co se mi na lakování u některých z Vás nelíbí a často se s tím bohužel setkávám.
 Jako příklad jsem si vybrala evergreen nehtových studií FRANCII aka francouzskou manikůru. Má neuvěřitelné množství variací, nehtová studia ji nabízí snad vždy a všude a spousta žen ji považuje za elegantní řešení nehtů pro běžné i slavnostní situace.


Když vidím v MHD ty nehty nakrátko s oloupaným/ošoupaným lakem tak si občas ťukám na čelo. Je jasné, že každá z nás má dny, kdy nemá čas nebo náladu na přelakování nehtů ale když už máte lak ošoupaný z více jak poloviny krátkých nehtů, tak už to není vůbec pěkný pohled.
To samé platí při nové manikůře. Je opravdu psycho, když si nalakujete drápky novým lakem ale okolí bůh-ví-proč vůbec nezačistíte. Když už lakuji nově, tak přeci i se začištěním.


Další věc, co mě na lakování štve jsou nedolakované nehty. Každá upřednoustňujeme nanášení laku jistým způsobem /ke krajům/ od krájů/ blíž ke kůžičce/ dál od kůžičky ale vážně je děs, když si francii nedolakujete do okrajů.
Odrostlý lak nebo gelové nehty s francií do půli nehtu mi přijdou jedním slovem fuj. Nemůžu si pomoct ale když občas vidím jak má slečna stržený nehet nebo dva na každé ruce a zbytek odrostlý a neopečovaný, tak jaksi postrám ten smysl manikůry a chození do salonu jednou za 3 měsíce...


Další hustota při francouzské manikůře /i jakémkoli jiném lakování/ je vrstvení laku. Vždyť potom ty nehty vypadají strašně zaplácaně a humpolácky, nehledě na to, jak se ty konečky nehtů jako by svraští a zůstávají na nich otisky.

Sečteno podtrženo, nemám lakování francouzské manikůry ráda, přijde mi, že se při ní dá udělat spousta chyb a občas se i děsím toho, co za výtvory vidím slečnám v MHD na těch jejich drápkách...

Doufám, že fotky i článek berete s nadhledem, je to aprílová manikůra neboli jak by se lakovat nemělo. Pokud některé výše zmíněné techniky provozujete a líbí se Vám, tak prosím, jsou to Vaše nehty.

Určitě koukněte jak si aprílovou manikůru představují další členky BNA party.


Pěkný aprílový den a ať vás nikdo nenachytá!

8 komentářů:

  1. Je fakt, že udělat hezkou francouzskou manikúru je docela umění a to jak na přírodních, tak gelových nehtech... občas vídám fakt "zajímavé" gelové výtvory alá tlusté bambule, no to opravdu není pěkné. A odrostlá francie je vrcholem nevkusu. Moc hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak to bych určitě neřekla. :-D Denně ji vidím na slečnách, paních, puberťačkách. A to všude, v obchodech, v práci, ve škole, v MHD... Nevím, co na tom vidí ale fakt denně vidím minimálně jedny nehty s francií. :-)

      Vymazat
  3. Zvu vás všechny na giveaway, ve které můžete vyhrát úžasné sérum na řasy určené pro zhuštění, prodloužení a větší objem řas :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Francouzská manikúra je nejlepší :-) . Já si ji také často dělám. Dá sice víc práce, ale stojí to za to :-) . Používám na ni nejen bílé laky na nehty , ale i růžové nebo červené. S každou barvou je pěkné, když jsou nalakované jenom špičky nehtů :-) .

    OdpovědětVymazat