neděle 28. června 2015

Šetři svou planetu i peněženku I - SKLENĚNÉ LAHVE

.

Poslední dobou hrozně frčí skleněné lahve s nápisy i bez... Také chcete mít takovou doma a neutrácet zytečně své těžce ušetřené penízky? Zkuste se inspirovat článkem, který je šetrný jak k přírodě, tak k vaší peněžence.

Skleněné lahve znovu-využívám už velmi dlouho. Vždycky mi bylo líto takovou pěknou lahev vyhodit, když stejně v něčem pití nosit musím, že? Nehledě na to, každá vyhozená lahev se v přírodě rozkládá x desítek let, nebo je složitě recyklována. Opakovaným používáním skleněných lahví, vlastně děláte dobrý skutek.

 Narazila jsem na pár typů džusů a zákysů, které mají pěkný tvar a super velikost. Tak jsem si z nich sloupala etikety a nosila je s horkým čajem, smoothie, džusem, vodou s citrónem a tak dále.... Pravda, po ránu vypadá skleněná lahev s bylinkovým čajem trochu jako raní moč ale jinak je to i parádní doplněk. Používám i různobarevná víčka, podle toho, jakou barvu mám na sobě...


Z čeho takové lahve jsou? Tak to je různé. Každý výrobce (a dnes už jich tolik není) používá jiný tvar lahve. Využívám lahve z mléčných zákysů, moštů, šťáv nebo mrkvových džusů (Lidl, Kaufland, Tesco).

Po nějaké době se víčka z lahví ošoupou a potřebují vyměnit, ale krom toho vám vydrží velmi dlouho.
Když se vám bude zdát, že už celou lahev potřebujete vyměnit, není problém ji vyhodit do kontejneru na sklo a vyrobit si novou.

Jak lahev od džusu a spol. zprovoznit? Je to velmi jednoduché!
1. Vypít a vymýt důkladně lahev i víčko.


 2. Odstraňte etiketu namočením do vody. Pokud jsou na lahvi zbytky lepidla, šoupněte ji do mrazáku a zmrzlé lepidlo snadno nožem oškrábete.


 3. Natištěný datum spotřeby na lahvi odstraníte odlakovačem. Víčka a lahve můžete ozdobit laky na nehty.


Pokud vás nápad zaujal, tak se těšte na další článek, ve kterém vám úkazu, jak si tyto lahve pěkně ozdobit laky na nehty.

Komentuje, vaše názory mě zajímají.
❤️ 

Žádné komentáře:

Okomentovat